Veelgestelde vragen

Wat kan ik met Workbutler als Freelancer?

Door een profiel aan te maken bij Workbutler hoef je niet langer te zoeken naar de leukste opdrachten. Door ons eigen algoritme vind jij de leukste opdrachtgevers.

Wat kost het om lid te zijn bij Workbutler als Freelancer?

Als Freelancer betaal je slechts €1 per maand. Of als je direct voor een jaar betaald maar €10 per jaar! Jouw account is maandelijks opzegbaar.

Wat kost het om lid te zijn bij Workbutler als Opdrachtgever?

Als opdrachtgever zijn er vijf verschillende abonnementen. Van 30 dagen gratis uitproberen tot €99 per maand voor corporate berdrijven. Alle abonnementsvormen zijn maandelijks opzegbaar en elk abonnement heeft zijn eigen voordelen. Klik hier voor alle informatie over de abonnementen.

Hoe kan ik mij als Freelancer inschrijven bij Workbutler?

Op de homepagina onder de knop aanmelden en dan “Als Freelancer”.

Hoe kan ik mij als Opdrachtgever inschrijven bij Workbutler?

Op de homepagina onder knop aanmelden en dan “Als Opdrachtgever”

Moet ik ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel?

Ja, zowel Opdrachtgevers als Freelancers moeten ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel om samenwerkingen aan te gaan bij Workbutler.

Zijn mijn gegevens veilig bij Workbutler?

Ja, jouw gegevens zijn veilig bij Workbutler. Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier voor onze Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring.

Kan ik contact opnemen met Workbutler?

Als je vraag in deze FAQ niet beantwoord is kan je contact opnemen via onze supportOver jouw account

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe kan ik dit oplossen?

Je kunt een nieuw, tijdelijk, wachtwoord aanvragen via de “wachtwoord vergeten” bij het inlogscherm. Zodra je hierop klikt krijg je een mail in de mailbox van het gekoppelde account en kan je het wachtwoord wijzigen. Het kan zijn dat de mail in je spam box terecht komt.

Kan ik mijn e-mailadres veranderen?

Ja, je kan bij jouw account je e-mail adres veranderen naar een ander e-mail adres.

Ik heb geen interesse meer in de nieuwsbrief, kan ik mij uitschrijven?

Jammer dat je geen interesse meer hebt in de nieuwsbrief, maar je kan je ten alle tijden uitschrijven voor de nieuwsbrief. Dit kan onderaan de nieuwsbrief of hier.

Ik wil mijn gegevens wijzigen, waar kan ik dit doen?

Ga na het inloggen naar “mijn profiel” en klik op mijn “mijn gegevens”. Hier kan je je eigen gegevens wijzigen.

Wie is er verantwoordelijkheid van mijn gegevens binnen Workbutler?

Jij bent zelf ten alle tijden zelfverantwoordelijk voor jouw eigen gegevens. Ben je net verhuisd? Vergeet dit dan niet aan te passen in je gegevens. Zodra je bent ingelogd ga je naar “mijn profiel” en klik je op “instellingen”. Onder de tab instellingen kan je zelf je gegevens wijzigen. Vergeet niet om je wijzigingen op te slaan!

Waar kan ik mijn account verwijderen?

Wat jammer dat je Workbutler wilt verlaten! Via “mijn profiel” kan je bij instellingen je account verwijderen.

Ik heb mij ingeschreven maar ik heb geen activatiemail ontvangen, wat kan ik doen?

Het is mogelijk dat de mail in je spam box terecht is gekomen. Je kan het beste een mail sturen met je naam, emailadres en wachtwoord naar info@workbutler.nl zodat wij een nieuwe activatiemail kunnen maken en naar jou kunnen versturen. Zorg ervoor dat je info@workbutler.nl toevoegt aan je contacten zodat jouw mail systeem ons emailadres herkend.Jouw opdrachten

Wat voor opdrachten staan er op Workbutler?

Workbutler is een platform voor allerlei uiteenlopende opdrachtgevers en Freelancers. Van stukadoor, tot hovenier en van marketing specialist tot accountant. Op Workbutler vind je het allemaal!

Hoe plaats ik een opdracht?

Als Opdrachtgever kan je heel eenvoudig een opdracht plaatsen binnen Workbutler. Boven in de menubalk zie je “opdracht plaatsen” staan. Klik op deze knop en beschrijf de functie zo nauwkeurig mogelijk zodat de Freelancers een duidelijk beeld krijgen met wat je bedoeld.

Waar moet een opdracht aan voldoen?

Het plaatsen van vrijwilligersprojecten en barterdeals* is verboden. Zorg voor een uitgebreide omschrijving van de opdracht zodat de Freelancer direct duidelijk heeft wat er wordt verwacht. Een opdracht mag niet door verschillende bureaus op Workbutler geplaatst worden. Mocht een opdracht volgens jou onterecht zijn afgekeurd, laat het ons dan weten door een bezwaren mail te sturen naar klacht@workbutler.nl. Op deze manier kunnen wij de de opdracht nogmaals bekijken!


* Barterdeals zijn opdrachten met een gesloten portemonnee. Jullie doen dan allebei een taak voor de ander, hier komt geen geld bij kijken.

Ik heb geen bevestigingsmail gekregen, wat moet ik nu doen?

Als je geen bevestigingsmail hebt ontvangen over een opdracht kan je meerdere dingen doen. Check altijd eerst of je geen typefouten hebt staan in het mailadres en of het niet in je spam box beland is. Als dat allemaal niet zo is, kan je het beste contact met ons opnemen, zodat wij de aanvraag nog een keer naar de Opdrachtgever kunnen sturen.

Waar zie ik mijn opdrachten staan?

Onder het kopje Mijn Opdrachten staan alle opdrachten waar jij voor werkt overzichtelijk onder elkaar.

Kan ik mijn oproep over een opdracht aanpassen nadat ik het heb geplaatst?

Je kan de eerste 30 minuten de opdracht na plaatsen wijzigen daarna kan je de opdracht niet meer aanpassen. Hier hebben wij voor gekozen zodat je na het plaatsen nog even de tijd hebt om kleine foutjes er tussenuit te halen, maar niet meer continue de opdracht kan veranderen. Dit is voor de Freelancers erg vervelend. Mocht je na de 30 minuten alsnog dingen willen veranderen dan kan je contact met ons opnemen en dan helpen wij je graag verder.

Wat kost het om een opdracht te plaatsen?

Het plaatsen van een opdracht is gratis!

Hoe zet ik een opdracht op pauze?

Als je naar “Mijn Opdrachten” gaat aan de linkerkant in de menubalk, zie je staan “opdracht pauzeren”. Hier kan je tijdelijk je opdracht pauzeren. Een opdracht kan je bijvoorbeeld pauzeren als je veel reacties hebt gehad en deze eerst wilt afhandelen. Een opdracht kan je ook stop zetten in je account bij “Mijn Opdrachten”. Wij raden het af om dit te vaak te doen.

Hoe kom ik in contact met de Freelancer nadat hij/zij heeft gereageerd op mijn opdracht?

Bij Mijn Gesprekken kan je in gesprek komen met de freelancers die hebben gereageerd op jouw opdrachten.

Staan mijn persoonlijke gegevens openbaar?

Nee, wij vinden jouw privacy erg belangrijk en gaan daar zorgvuldig mee om. Als je niet ingelogd bent bij Workbutler zijn de gegevens van de leden niet zichtbaar. Zodra je bent ingelogd zijn er beperkte gegevens zichtbaar. Je bankgegevens en adres zijn afgeschermd.

Je kan per klus aangeven welke gegevens je open wilt hebben binnen Workbutler. Denk hierbij aan het adres van het kantoor. Het is aan te raden deze aan te zetten wanneer er wordt verwacht dat de Freelancer op locatie komt werken.

Ik ben al twee maanden lid bij Workbutler maar heb een stuk minder samenwerkingen dan ik had verwacht. Als eerst vinden wij het natuurlijk jammer dat het nog niet zo voorspoedig gaat als je had gehoopt. Er zijn meerdere dingen die je kan nalopen om er voor te zorgen dat je meer gaat groeien:
Vermeld het budget wat er vrij is voor de Freelancer / wat je wilt verdienen als Freelancer en wees realistisch Vermeld de datum waarvoor je reacties wilt hebben zodat de FreelancerOpdrachtgever weet of hij/zij nog kan reageren.

Hoe zoek ik een opdracht?

Het is heel eenvoudig om binnen Workbutler een opdracht te vinden. Bovenaan de menubalk kan je klikken op “Opdracht zoeken” als Freelancer of “Opdracht plaatsen” als opdrachtgever. Via de zoektermen kan je invullen waar je naar opzoek bent. Zit er niks bij binnen jouw termen? Pas deze dan aan en verbreed je zoekterm! Mocht er dan nog niks boven water komen, kom dan morgen weer terug.

Kan iedereen de offertes lezen?

Nee, alleen de Opdrachtgever waar je jouw offerte naartoe hebt gestuurd kan de offerte lezen.

Gister vond ik een super toffe opdracht, maar nu is hij nergens meer te vinden. Hoe kan dat?

Het kan zijn dat Opdrachtgevers soms hun opdrachten eraf halen voordat je er op hebt kunnen reageren. Dit kan verschillende redenen hebben. Of de Opdrachtgever heeft al een match met een andere Freelancer, of de Opdrachtgever heeft de opdracht er af gehaald.